Zekerheid door inspecties en onderhoud

Uw zonnestroomsysteem draait al weer een aantal jaren, maar weet u zeker dat alles nog in goede conditie is? Door onze specialistische kennis en met onze geijkte meetapparatuur kunnen wij een goed beeld schetsen van de conditie van uw zonnestroomsysteem. Ook eventuele aanpassingen en reparaties kunnen wij daarna voor u verzorgen.
Neem gewoon contact met ons op voor meer informatie.

Beetsterzwaag: 9.8kW met SMA Sunny Home Manager

Een prachtig project gerealiseerd bij de familie B. Een degelijke 8kW 3-fasen stringomvormer van SMA waar we beide MPP-trackers hebben gebruikt voor de hoogste opbrengst. Door ingebouwde Shadefix halen we maximaal rendement uit iedere string, ook bij schaduwvorming!
De Sunny Home Manager 2.0 zorgt voor inzicht in de energiestromen.
Later kan hier de SMA EV-charger op worden aangesloten, zodat de auto met 100% zonnestroom geladen wordt.

Vakbekwaam in ontwerpen zonnestroomsystemen

Sinds december 2020 beschikt Puurzon over het begeerde ISSO certificaat “Vakbekwaamheid Ontwerp Zonnestroomsystemen”.
Hiermee is aantoonbaar dat Puurzon de juiste kennis in huis heeft om veilige, duurzame en goed werkende zonnestroomsystemen ontwerpen!

Wallbox lader voor Polestar 2 in Grou

Eind oktober geïnstalleerd bij de familie de B. : Een Wallbox Pulsar Plus met active load balancing. Hiermee kunnen zij hun nieuwe Polestar 2 in minder dan 7 uur vol laden met 11kW.

De lader heeft een maximale capaciteit van 22kW.
De Wallbox Pulsar Plus is een geavanceerde lader voor een aantrekkelijke prijs. Met een doordachte app en connectiviteit via bluetooth en Wifi kunt u deze lader zelf beheren, configureren en vrijgeven. U heeft daar geen aanvullende abonnement voor nodig.

3 Fasen systeem Sneek

In oktober 2020 opgeleverd: een strak systeem met 20 zonnepanelen van Jinko Solar. In totaal is 6400Wattpiek aangesloten op een SMA Tripower 6.0.

Deze omvormer gaat door SMA Shadefix het maximale rendement halen uit dit mooie systeem.

Noorddak gevuld met zonnepanelen

In Drachten, bij de familie M, hebben we 18 panelen (Jinko Solar 335Wp) geplaatst. Het noorddak is het enige dak dat gebruikt kon worden voor zonnepanelen.

Het dak ligt onder een flauwe hoek en er is geen beschaduwing.
Puurzon heeft het grondig doorgerekend en we kwamen tot de conclusie dat het prima mogelijk is.
Samen met de klant is gekozen voor Jinko zonnepanelen met een hoog rendement samen met een aantrekkelijke, degelijke SAJ omvormer. Als montagesysteem Esdec Clickit Evo toegepast. Het systeem draait al een maand geweldig goed en we verwachten hier zeker 3700 kWh per jaar mee op te wekken!

16 panelen platdak Leeuwarden

In Leeuwarden hebben we bij de familie W van D een strak systeem van 16 zonnepanelen opgeleverd. Door gebruik te maken van het Esdec-systeem kon de hoeveelheid ballast beperkt blijven en ligt het systeem toch goed stormvast.

De 320Wp zonnepanelen van Jinko Solar leveren, ondanks de schaduwstroken op het dak, hun maximale hoeveelheid energie. Daar zorgen de Optimzers van Solaredge wel voor!

Veilig werken is belangrijk

We zien regelmatig dat er onveilig gewerkt wordt door andere aanbieders. Kies je voor zonnepanelen, vraag dan in ieder geval aan je installateur hoe hij/zij het werk veilig gaat uitvoeren! En bedenk: als klant ben je medeverantwoordelijk voor de veiligheid.

Zonnepanelen plaatsen op schuindak

Ja, het opbouwen van een steiger en randafscherming kost wat geld en tijd, maar het is gewoon noodzakelijk.
Je wil echt, echt, echt geen ongelukken in je achtertuin meemaken……
Wil je weten hoe wij veilig werken? neem dan gerust contact met ons op.

15 zonnepanelen in Drachten

Op een prachtige lentedag hebben we 15 zonnepanelen geplaatst bij de familie B. te Drachten. Het zijn 15 full black Jinko Solar panelen van 320 Wattpiek.

Zonnepanelen bij de familie B te Drachten

Ieder paneel is voorzien van een Solaredgde optimizer. De Solaredge SE3680H omvormer is op zolder geplaatst.
Dit systeem levert meer dan genoeg energie voor het huishouden. Wat over is, wordt gebruikt om de elektrische auto supergroen mee op te laden.

Zonnepanelen plaatsen op schuindak

Het systeem wekt gemiddeld zo’n 4800kWh per jaar op. Door in het ontwerp te kiezen voor DC-oversizing, gaat dit systeem dit systeem al in de vroege ochtend energie leveren. Richting zonsondergang blijft dit systeem lang energie leveren.