Over ons

Mijn naam is Hans Zantman, oprichter van Puurzon, geboren en getogen in Friesland. Vader van drie prachtige kinderen. Ik ben graag aktief buiten bezig. Zeilend nieuwe kusten ontdekken geeft me veel energie. Zo dicht bij de natuur heb ik ontdekt dat opwarming en milieuproblematiek reëel is.Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan een beter milieu. Soms al door kleine aanpassingen in hoe je dingen normaal gesproken altijd deed. Vaak kun je zelf ook een grote verbetering doorvoeren, bijvoorbeeld door kritisch naar je energiegebruik thuis te kijken en daar oplossingen bij te zoeken.


Al meer dan twintig jaar ben ik betrokken bij projecten waarbij energiebesparen en elektriciteit centraal staat. Door mijn gevarieerde werkervaring bij netbeheerders, start-ups, een zonnepaneelfabrikant en installatiebedrijven heb ik een praktische kijk op energiebesparen en zelf energieopwekken.

In eerder werk heb ik talloze woningen en gebouwen voorzien van zonnepanelen. Mijn eigen woning is inmiddels ook CO2-neutraal. Familie en vrienden help ik dat ook te worden. Dat bevalt me erg goed en het milieu heeft er ook baat bij.
Ik ervaar dat er een tekort is aan “hoofden en handjes” om voortgang te houden in onze energietransitie.

Veel mensen ervaren dat de weg naar een ander energiegebruik best lastig is. Waar haal je de kennis vandaan en waar moet je beginnen? Hoe financier je het allemaal?
De media benoemt regelmatig problemen die enkelen ervaren met hun nieuwe zonnepanelen. Verzekeraars beginnen extra eisen te stellen aan windbestendigheid en brandveiligheid.


In nauwe samenwerking met andere enthousiastelingen realiseren wij projecten waar ieder van ons zijn eigen kwaliteiten kan inzetten!
Zo is er een vast en betrouwbaar team ontstaan van monteurs en elektrotechnici.

De beslissing was snel genomen: Wij gaan huiseigenaren helpen met hun eigen energietransitie!

Wij helpen je minder elektriciteit in te kopen door opwekking met eigen zonnepanelen. Je overschot aan elektriciteit kun je bewaren in een thuisaccu of terugleveren aan het net. En wil je van het gas af, daar helpen wij je ook mee!
Voor een elektrische auto willen wij graag slimme laders plaatsen. Die laders kunnen zelfs de accu van bepaalde types elektrische auto’s gebruiken om elektriciteit in op te slaan!